Sisteme irigare gazon automatizate

Ai o curte pe care vrei sa o amenajezi sau deja este amenajata si te-ai saturat de udat cu furtunul in fiecare zi in loc sa-ti petreci timpul cu familia?  

Pentru ca ne pasa de timpul tau liber si de investitia pe care vrei sa o faci in amenajarea gradinii, iti venim in ajutor cu serviciul de proiectare a sistemelor de irigatii automatizate care te ajuta sa ai o irigatie eficienta fara a mai fi nevoie de udari suplimentare cu furtunul.
Poate te intrebi de ce un sistem de udare este necesar sa fie proiectat si care sunt avantajele proiectarii sistemului de irigatie?
In primul rand este foarte important ca zona verde care se doreste sa fie udata sa se ude uniform, acest lucru confera gazonului o sanatate de invidiat, o culoare mereu verde si de asemenea o crestere uniforma pe toata suprafata. 
In al doilea rand pe langa udarea uniforma este foarte important ca intreaga suprafata sa fie udata, locul cel mai critic unde se usuca gazonul cel mai repede este in imediata apropiere a borduriilor din cauza temperaturilor ridicate la care poate ajunge bordura intr-o zi calduroasa.
In al treilea rand dar la fel de important sau poate chiar mai important decat primele 2, este ca proiectand si instaland sistemul de irigatie dupa un proiect bine conceput, te ajuta sa economisesti bani din realizarea diferitelor „experimente” de udare care in proportie de 99% din cazuri, valoarea finala a experimentelor depaseste cu mult valoarea unui sistem de udare bine conceput.

Sistemul automat de irigatii se proiecteaza personalizat pentru fiecare gradina sau zona verde, foarte important este ca dimensiunile suprafetelor sa fie cat mai precise. 
Scopul proiectarii acestor sisteme de irigatii este de a asigura necesarul de apa optim pentru fiecare tip de vegetatie, udarea sa fie in mod regulat chiar si in perioadele vacantelor si scaderea costurilor cu apa fata de o udare conventionala cu furtunul. 
In timpul proiectarii se iau in calcul mai multi factori: economia de apa, presiunea sursei de apa, debitul acesteia, rata precipitatiei pe m2, pierderile de presiune pe coloanele principale si secundare, toate acestea pe o suprafata de teren bine delimitata.

– sa asigure apa la debitul si presiunea necesara functionarii corespunzatoare a aspersoarelor amplasate în orice punct al terenului, conform proiectului de stropire.
– parametrii de pierderi de presiune dinamica si viteza apei pe coloane sa fie in parametri garantati de producator pentru a nu provoca suprasolicitarea tubulaturii si echipamentelor de irigatii.
– sa distribuie apa prin metoda aspersiei pe toata suprafata propusa pentru functionare ca spatiu verde si fara a uda spatiile din beton sau unde nu este necesara irigatia, cu un înalt grad de uniformitate, pentru a reduce la minim consumul de apa si energie.
– sa asigure irigarea tuturor suprafetelor proiectate, conform cerintelor, în timpul maxim alocat (pe perioada de noapte).
– sistemul sa poata opri automat irigatia în caz de precipitatii naturale cu o intensitate mai mare de cea propusa pentru materialul vegetal existent.
– irigarea tuturor spatiilor verzi sa poata fi programata unitar si usor de catre utilizator. Este necesar, de asemenea, ca sistemul ales sa nu permita modificarea neautorizata a programelor de irigatie.