Rulouri de gazon-solutia rapida

Gazonul tip rulou reprezintă cea mai rapidă variantă de înverzire a grădinii. Ruloul de gazon este disponibil imediat. De asemenea, încă de la montaj beneficiați de un gazon perfect, fără goluri.
Spre deosebire de gazonul însămânțat, care ridica câteva probleme de plantare și rodire, ruloul de gazonul este o soluție testată și validată în timp.
În timp de 4 până la 6 ore este acoperită o suprafață de circa 150 mp, perioadă în care se taie, încadrează, distribuie și așează foaia de iarbă astfel încât spațiul să fie unul pe placul clientului. Durata de viață a unui astfel de gazon este cuprinsă între 10 și 15 ani, în condiții de bună întreținere, iar utilizarea sa se poate face imediat după montare.
Înainte de montarea rulourilor, solul trebuie să fie umezit în mod egal, greblat și egalată suprafața. Brazdele vor fi plantate imediat ce au fost aduse, nu la mai mult de 24 ore iarna sau 12 ore primăvara și vara. Se maschează locurile de îmbinare cu un amestec de nisip și pământ. În următoarele zile se udă gazonul dacă vremea este uscată, mai ales de-a lungul marginilor, fiindcă acolo brazdele sunt mai predispuse contractării. Prima tundere se face o dată ce firele de iarbă au atins 5 cm.

Avantajele gazonului rulou

Dezavantajele gazonului rulou